Syltbollar

På begäran, här kommer ett kakrecept! Jag gjorde dubbel sats, men så här står det i Sju sorters kakor:

125 g margarin eller smör *

3 msk socker

1/2 ägg

2 1/2 dl potatismjöl eller maizena **

1/2 dl fast sylt

Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och potatismjöl eller maizena. Forma degen till små bollar.

Lägg kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem lätt och gör en fördjupning i mitten. Fyll med lite sylt.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

* OBS! Om du tänker bjuda någon som är mjölkproteinallergiker, kontrollera att du använder mjölkfritt margarin (inte vanligt margarin eller laktosfritt smör!) så att din kompis inte blir sjuk.

** Jag använde potatismjöl till kakorna jag bakade. Med maizena blir kakorna lite gulare och lite sötare.

En kommentar

Lämna en kommentar